Anàlisi Vitamines

Vitamina A, vitamina B1, B6, B9 (àcid fòlic/folats), B12, vitamina C, vitamina D2 (1-25-OH), vitamina D3 (25-OH), vitamina K, vitamina H, etc. consultar amb el laboratori l’oferta de vitamines.

Cal acudir en dejú d’almenys 8 hores per a l’extracció de sang. No és necessària cita prèvia, les extraccions es realitzen de 8:00h – 10:30h de dilluns a divendres.

Els resultats s’entreguen a les 48 hores – 15 dies, depén de la vitamina. Consultar la disponibilitat i el temps d’obtenció dels resultats de les diferents vitamines. Avisar en el moment de la presa de mostres de les vitamines a analitzar.

A través d’una simple extracció de sang podràs descartar qualsevol dèficit de vitamines.

 És possible l’estudi de les següents vitamines:            

  •  Vitamina A. És la responsable del desenvolupament i manteniment de la pell, dents, ossos i mucoses. També coneguda amb el nom de retinol, la vitamina A també s’encarrega de generar pigments oculars en la retina. Un baix nivell de vitamina A provoca caiguda del pèl, ulls secs o problemes en la dentadura. També se sol sol·licitar per a estudis de reproducció i fertilitat.
  • Vitamina B1. També coneguda com a tiamina. Ajuda a les cèl·lules de l’organisme a convertir carbohidrats en energia. El paper principal dels carbohidrats és subministrar energia al cos, especialment al cervell i al sistema nerviós. Al seu torn juga un paper en la contracció muscular i la conducció dels senyals nerviosos i és essencial per al metabolisme del piruvat.
  • Vitamina B6. Coneguda com piridoxina. Relacionada amb el sistema immunitari, és fonamental en ajudar al fet que el nostre organisme produïsca anticossos que ajuden a combatre les malalties i infeccions. A més, també és responsable de mantindre els nivells de sucre en sang en uns nivells saludables. Un baix nivell d’aquesta vitamina pot causar anèmia.
  • Vitamina B9. També coneguda com a àcid fòlic o folats. Aquesta vitamina ajuda a previndre possibles malformacions en el fetus (com l’espina bífida) durant l’embaràs. Ajuda a generar glòbuls rojos i a la replicació de l’ADN.
  • Vitamina B12. Metabolitza les proteïnes i ajuda al manteniment del sistema nerviós. Aquesta vitamina es sol trobar en aliments com el pollastre, llet i derivats, ou, marisc, etc. Un descens d’aquesta vitamina pot provocar formigueig i entumiment en les extremitats i anèmia. Aquells pacients que han sigut intervinguts quirúrgicament per a baixar de pes perden la capacitat d’absorbir aquesta vitamina. També coneguda com a cobalamina.
  • Vitamina C o àcid ascòrbic. Fonamental per al correcte creixement i desenvolupament. Ajuda a l’organisme a la reparació dels teixits i a generar pell, vasos sanguinis i tendons. També ajuda a la cicatrització de les ferides i absorbir el ferro. El nostre cos no genera vitamina C per si sol i tampoc l’emmagatzema, per la qual cosa és fonamental incorporar aliments rics en aquesta vitamina en la nostra dieta diària (creïlles, taronges, kiwi, espinacs etc.) Un baix nivell provoca genives sagnants o anèmia.
  • Vitamina D2 (1,25-OH) i D3 (25-OH). Fonamental per a mantindre els ossos sans ja que s’encarrega d’absorbir el calci i el fòsfor. Tots dos minerals són bàsics per a la correcta formació del sistema ossi. Un nivell alt de vitamina D pot provocar problemes renals, confusió, nàusees, restrenyiment etc. En canvi, un baix nivell provoca osteoporosi en adults i raquitisme en xiquets.
  • Vitamina E. Coneguda com tocoferol o alfa-tocoferol. És un antioxidant que protegeix i reforça al nostre sistema immunitari enfront dels radicals lliures. L’acumulació d’ells pot provocar envelliment i problemes en el sistema nerviós i cardiovascular.
  • Vitamina K. Aquesta vitamina ajuda al cos a la formació d’ossos i teixits. També produeix proteïnes que ajuden a coagular la sang. Si no es té suficient vitamina K, podria donar lloc a abundants sagnats. Els nounats tenen molt poca vitamina K i sovint reben una vacuna d’aquesta vitamina poc després de nàixer. Si s’està prenent anticoagulants, és necessari anar amb compte amb la quantitat de vitamina K que es consumeix.
  • Vitamina H. També coneguda com biotina o vitamina B8. Presenta la peculiaritat que no es pot emmagatzemar en l’organisme i això provoca que s’haja d’incloure en la dieta d’una manera regular.

És important seguir una alimentació variada i saludable per a aconseguir un balanç adequat de cadascuna d’aquestes vitamines.

CHEQUEO BÁSICO ANALÍTICA GENERAL