Cultiu de fongs

Les mostres necessàries per a realitzar el cultiu de fongs són les següents:

  • Ungles
  • Pell
  • Fàneres
  • Altres. Consultar amb el laboratori altres mostres per al cultiu de fongs.

 La entrega de resultats depén del fong a analitzar, consulta’ns.

Una prova de cultiu fúngic ajuda a diagnosticar les infeccions per fongs, un problema de salut causat per l’exposició a fongs. Un fong és un tipus de microorganisme que viu en l’aire, el sòl, les plantes i fins i tot en el cos humà. Hi ha més d’un milió de tipus de fongs. La majoria són inofensius, però alguns poden causar infeccions. Hi ha dos tipus principals d’infeccions per fongs: superficials, que afecten les parts externes del cos, i sistèmiques, les quals afecten sistemes i aparells dins del cos.

Les infeccions per fongs superficials són molt comuns. Poden afectar la pell, la regió genital i les ungles. Aquestes infeccions superficials inclouen el peu d’atleta, les infeccions vaginals per càndida i la tinya. Encara que no són greus, les infeccions superficials per fongs poden causar granellades escatoses escatoses amb picor i altres problemes incòmodes.

Les infeccions per fongs sistèmiques poden afectar els pulmons, la sang i altres sistemes i aparells del cos. Aquestes infeccions poden ser bastant serioses. Molts dels fongs més nocius afecten les persones amb sistemes immunitaris afeblits. Uns altres, com el Sporothrix schenckii per exemple, solen afectar les persones que treballen amb el sòl i les plantes, encara que els fongs poden infectar a una persona a través de la picada o l’esgarrapada d’animal, sovint un gat. Una infecció per Sporothrix pot causar úlceres en la pell, malaltia pulmonar o problemes amb les articulacions.

Tant les infeccions fúngiques superficials com les sistèmiques es poden diagnosticar amb una prova de cultiu fúngic.

MICROBIOLOGÍA 2