Cal acudir en dejú per a l’extracció de sang. No és necessària cita prèvia, les extraccions es realitzen de 8:00h – 10:30h de dilluns a divendres.
La mostra d’orina ha de ser la primera del dia i recollir-se en un recipient estèril que pot comprar-se en farmàcies. Evitar sempre el primer i l’últim doll per a descartar la contaminació per part del tracte urinari.
Els resultats s’entreguen a les 48-72 hores.
Durant l’embaràs es solen realitzar diferents analítiques en cadascun dels trimestres per a verificar l’estat de salut de la mare i del bebé. Ens permeten saber si l’embaràs evoluciona amb normalitat.
En el primer trimestre, al voltant de la setmana 10, és quan s’efectua un control analític més exhaustiu. Es realitza una analítica bàsica de sang i una prova d’orina en la qual se li determinen els següents valors: hemograma, glucosa, colesterol, creatinina, GPT, sideremia, proteïnes totals, grup sanguini, Rh, Coombs indirecte, VIH antigen, rubèola IgG antigen, hepatitis B (hbs ag), sífilis (RPR), toxoplasma IgG antigen, urianálisis amb sediment i cultiu d’orina, garbellat bioquímic 1T.
En el segon trimestre, entre la setmana 24 i 28 de l’embaràs es realitza la segona analítica. Les determinacions a realitzar són hemograma, proteïnes totals, hepatitis B (hbs ag), toxoplasma IgG antigen, test O’Sullivan, urianàlisi amb sediment i cultiu d’orina.
En el tercer trimestre, entre la setmana 32 i 34 de l’embaràs es realitza l’última valoració amb un hemograma, glucosa, sideremia, toxoplasma IgG antigen, hepatitis B (hbs ag), coagulació (TP i TTPA), urianálisis amb sediment i cultiu d’orina.
Per a portar un embaràs segur des del primer trimestre, una analítica és l’opció més senzilla per a controlar la salut de la futura mare i del bebé.
