Dones / Hormona antimulleriana

Cal acudir en dejú per a l’extracció de sang. No és necessària cita prèvia, les extraccions es realitzen de 8:00h – 10:30h de dilluns a divendres. Pot realitzar-se l’anàlisi en qualsevol moment del cicle menstrual.

Els resultats s’entreguen als 5-7 dies.

L’anàlisi de l’hormona antimulleriana serveix per a determinar la reserva ovàrica d’una dona, és a dir, la quantitat d’òvuls vàlids que té. Això és molt important si es vol aconseguir un embaràs. Aquesta anàlisi de sang mesura la quantitat d’hormona antimulleriana que va disminuint amb el pas del temps en la dona i, per tant, es converteix en un indicador molt útil per a valorar la fertilitat i calcular l’arribada de la menopausa. 

L’hormona antimulleriana (AMH) és segregada pels fol·licles ovàrics, que protegeixen a l’ovòcit durant la seua maduració en els ovaris. L’anàlisi de l’hormona antimulleriana s’ha convertit en un marcador de l’envelliment ovàric d’una dona per a valorar, no sols el nombre d’òvuls, sinó també la seua qualitat i, per tant, conéixer la seua fertilitat. 

Per això, la determinació d’hormona antimulleriana a través d’una mostra de sang, forma part de l’analítica habitual en tractaments de reproducció assistida per a seleccionar l’opció més convenient en cada cas. També es tracta d’un marcador molt sensible per a diagnosticar alteracions ovàriques com la síndrome de l’ovari poliquístic.

FERTILIDAD UTERO