Estudi de paràsits en excrements

La mostra necessària per a l’anàlisi són excrements que caldrà entregar-los en un pot estèril adquirit en la farmàcia. El pacient no ha de prendre laxants oliosos, ixes de bari, magnesi ni bismut, almenys 72 hores abans de la presa de la mostra.

Per al diagnòstic d’infestació per oxiures es necessitarà realitzar el test de Graham. Consisteix a detectar la presència de Enterobius vermicularis, uns cucs que habiten en l’intestí gros i en el recte i que han de ser eliminats de l’organisme. En aquest cas es recollirà la mostra de l’anus a primera hora del matí en el propi laboratori.

Els resultats s’entreguen a les 24 hores.

Es tracta d’una prova del material fecal per a descartar o confirmar possibles infestacions parasitàries que afecten l’aparell digestiu i que es manifesten amb picor en la zona perineal (especialment a la nit), augment de les deposicions o inflor.

Per al diagnòstic d’infestació per oxiuros es necessitarà realitzar el test de Graham. La mostra no és matèria fecal, es tracta de recollir la possible presència de oxiuros al voltant de l’anus i així poder efectuar un tractament eficaç.

bote esteril