IgE total

No es requereix cap requisit per a la realització d’aquesta prova, no fa falta acudir en dejú. Tampoc és necessària cita prèvia, les extraccions sanguínies es realitzen de 8:00h – 10:30h de dilluns a divendres.

També és possible la realització de l’anàlisi mitjançant presa de mostra de moc nasal, l’extracció del mateix es fa en el laboratori.

Els resultats s’entreguen a les 48-72 hores. Avisar en el moment de la presa de mostres de les IgG a analitzar.

Les al·lèrgies són un problema crònic comú que afecta el sistema immunitari. Normalment, el sistema immunitari combat els virus, els bacteris i altres agents infecciosos. Amb una al·lèrgia, el sistema immunitari tracta a una substància inofensiva com la pols o el pol·len, com una amenaça. Per a combatre-la, produeix anticossos anomenats immunoglobulina E (IgE).

Les substàncies que causen una reacció al·lèrgica es diuen al·lergògens o al·lèrgens. Existeixen al·lèrgies alimentàries i al·lèrgens comuns a més del pol·len i la pols com la caspa dels animals, aliments com la fruita seca i els mariscos, i certs medicaments com la penicil·lina. Els símptomes de l’al·lèrgia poden variar d’esternuts i nas tapat a una complicació potencialment mortal anomenada xoc anafilàctic. Les proves d’al·lèrgies en sang mesuren la quantitat d’anticossos IgE en la sang. Una xicoteta quantitat d’anticossos IgE és normal. Però tindre nivells de IgE alts pot indicar una al·lèrgia.

Quan es parla d’al·lèrgies alimentàries; és important comprendre la diferència entre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

  • Al·lèrgia alimentària IgE: patologia evident en la qual un component dels aliments desencadena una reacció immediata, com a diarrea, edema, urticària, etc.
  • Intolerància alimentària tipus IgG: És més difícil de detectar i els seus símptomes solen ser moderats, per la qual cosa és comú que no notem aquesta intolerància i tornem a ingerir aliments que ens són perjudicials i ens provoquen malalties. Per això és tan important realitzar tals proves.

Si tens dubtes sobre quina prova realitzar-te no dubtes a consultar-nos.

ALERGIAS