Malalties infecciones y parasitàries

Malària (gènere Plasmodium), borrelia o malaltia de Lyme (Borrelia burgdorferi), leishmània, etc. Consultar amb el laboratori l’oferta de l’estudi de malalties infeccioses i parasitàries.

No es requereix cap requisit per a la realització d’aquesta prova, no fa falta acudir en dejú. Tampoc és necessària cita prèvia, les extraccions sanguínies es realitzen de 8:00h – 10:30h de dilluns a divendres. També és possible la realització de l’anàlisi mitjançant presa de mostra d’esputs, l’extracció del mateix es pot fer en el laboratori o entregar la mostra directament en un pot estèril d’un sol ús adquirit en farmàcia.

Els resultats s’entreguen als 3-4 dies. Avisar en el moment de la presa de mostres dels paràsits a analitzar.

Els microorganismes es troben a tot arreu, en l’aire, el sòl i l’aigua. Molts d’ells són inofensius i alguns fins i tot poden ser útils. Però alguns d’ells poden provocar la malaltia.

Hi ha quatre tipus principals de microorganismes:

  • Bacteris: organismes unicel·lulars que es multipliquen ràpidament. Poden emetre toxines, que són substàncies químiques nocives. La faringitis estreptocòccica i les infeccions de les vies urinàries són infeccions bacterianes comunes.
  • Virus: xicotetes càpsules que contenen material genètic. Envaeixen les cèl·lules per a poder multiplicar-se. Les infeccions virals inclouen el VIH/SIDA, COVID-19…
  • Fongs: organismes primitius semblants a les plantes, com a floridura, bolets i llevats. El peu d’atleta és una infecció fúngica comuna.
  • Paràsits: animals o plantes que sobreviuen vivint sobre o dins d’altres éssers vius. La malària o la leishmània és una infecció causada per un paràsit.

Les malalties infeccioses poden causar molts símptomes diferents. Alguns són tan lleus que és possible que ni tan sols es noten, mentre que uns altres poden ser potencialment mortals. Existeixen tractaments per a algunes malalties infeccioses, però per a unes altres, com alguns virus, solament es pot tractar els seus símptomes.

ENFERMEDADES INFECCIOSAS Y PARASITARIAS