Perfil hepàtic

GOT, GPT, GGT, fosfatasa alcalina (ALP) i bilirubina total, també existeix la possibilitat de determinar la bilirubina directa i indirecta i la taxa de protrombina, en tal cas consultar.

Cal acudir en dejú per a l’extracció de sang. No és necessària cita prèvia, les extraccions es realitzen de 8:00h – 10:30h de dilluns a divendres (menors de 5 anys consultar prèviament).

Els resultats s’entreguen a les 24 hores.

El perfil hepàtic és una analítica de sang que permet conéixer si el fetge està funcionant de manera normal. S’analitzen múltiples valors, per la qual cosa el resultat de l’anàlisi permetrà determinar no sols si existeix un mal funcionament, sinó també assegurar l’origen per a poder donar amb el diagnòstic de la patologia.

  •  GOT, GPT i GGT. També coneguda com transaminases, són uns enzims que es troben dins de les cèl·lules hepàtiques. El seu nivell augmenta en cas d’inflamació hepàtica, derivada d’un consum elevat d’alcohol, d’una hepatitis vírica, o càncer hepàtic, per exemple. També s’alteren per una mala alimentació rica en hidrats de carboni simples i grasses, podent derivar en una malaltia anomenada “fetge gras”. 
  • Fosfatasa alcalina (ALP). És una proteïna que es troba habitualment en el fetge i les vies biliars. Un augment pot indicar principalment una obstrucció biliar, igual que hepatitis o cirrosi.
  • Bilirubina total, bilirubina directa i indirecta. El fetge secreta la bilis, una secreció que ajuda en la digestió dels greixos. La bilirubina és el pigment groc que li dona coloració a la bilis. Un cert nivell de bilirubina és normal, no obstant això un excés pot indicar diverses patologies, des d’anèmia, cirrosi o càncer hepàtic, passant per problemes en la vesícula biliar. Un excés de bilirubina dona a la pell, ulls i mucoses un color groguenc molt típic, anomenat icterícia. La icterícia és prou normal en nounats i sol corregir-se sola, però no és normal en adults. El mesurament es realitza de tres maneres diferents: total, directe i indirecte.
  • Taxa de protrombina. És el temps que tarda la sang a coagular-se. La seua elevació indica principalment obstrucció biliar, cirrosi o hepatitis.
PERFIL HEPATICO