Test DAO

No es requereix cap requisit per a la realització d’aquesta prova, no fa falta acudir en dejú. Tampoc és necessària cita prèvia, les extraccions sanguínies es realitzen de 8:00h – 10:30h de dilluns a divendres. 

Els resultats s’entreguen als 7-10 dies.

És una prova diagnòstica basada en una anàlisi de sang amb la qual pot identificar-se si un cas de migranya té origen alimentari

Per a això es determina el nivell de l’enzim DAO, diamonooxidasa, produïda pel nostre cos i encarregada de metabolizar en l’intestí una molècula denominada histamina, present en aliments com el formatge, els embotits, el peix, el marisc, el xocolate, verdures com l’albergínia o els espinacs i en begudes alcohòliques com el vi o el cava.

Un dèficit d’aquest enzim causa que no s’elimine correctament la histamina, per la qual cosa aquesta molècula s’acumula en el plasma sanguini i pot provocar diverses reaccions entre les quals destaca la migranya. També pot ocasionar complicacions dermatològiques (dermatitis atòpica), digestives (nàusees, diarrees, restrenyiment), musculars (contractures) o cansament.

ESTUDIOS ESPECIALES RESTO CATEGORIA